Epta S.p.A. ja Viessmann Refrigeration Solutions (VRS) ilmoittavat, että kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen ne ovat onnistuneesti toteuttaneet 18.7.2023 julkistetun kaupan, jonka tarkoituksena on luoda Keski- ja Pohjois-Euroopan johtava kaupallisten kylmäratkaisujen toimittaja.

Kaupan myötä kaikki VRS:n kaupallinen kylmäratkaisutoiminta Saksassa, Puolassa, Tšekissä, Slovakiassa, Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa sekä Eptan toiminta Saksassa, Puolassa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa on siirtynyt Epta Central North Europe B.V.:lle, Eptan johtaman yhteisyrityksen yhteyteen perustetulle uudelle yhtiölle, jolla tulee olemaan yli 400 miljoonan euron liikevaihto ja 1600 työntekijää.

Nyt kun kauppa on saatu päätökseen, Epta ja VRS voivat keskittyä vahvistamaan johtajuuttaan Keski- ja Pohjois-Euroopassa, laajentamaan verkostoaan ja varmistamaan, että kummankin yrityksen asiakkaat ja yhteistyökumppanit hyötyvät laajemmasta tuote- ja palveluvalikoimasta, joka niiden toimintojen synergisestä integroinnista seuraa.

– Vuodesta 2023 on tulossa konsernin kasvun kannalta ratkaiseva vuosi, sanoo Eptan toimitusjohtaja Marco Nocivelli. – Tavoitteena on laajentaa mittakaavaamme ja vakiinnuttaa roolimme vihreän siirtymän mahdollistajana, joka tukee asteittaista orgaanista kasvua luomalla uusia liittoutumia. Näiden kahden kaupan toteutuminen on meille erityisen merkittävä hetki, joka kehittää ja vakauttaa toimintaamme ratkaisevan tärkeällä alueella. Voimme nyt hyödyntää uusia teollisia ja kaupallisia synergioita, mikä parantaa kykyämme tarjota saman katon alta kattava valikoima kestäviä tuotteita ja palveluja sekä laaja läsnäolo Pohjois- ja Keski-Euroopassa.

Yhteisyrityssopimus ei vaikuta Eptan liiketoimintoihin Länsi- ja Etelä-Euroopassa, Lähi-idässä, Latinalaisessa Amerikassa, Yhdysvalloissa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Oseaniassa.

VRS:n puhdastila- ja kylmähuoneratkaisutoiminta eivät kuulu kaupan piiriin. Myös VRS:n tuotantolaitos Saksan Hofissa ja siihen liittyvät myyntiyhtiöt sekä Viessmann Technologies pysyvät Viessmann-konsernin omistuksessa.